Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ

Avatar photo

Published

on

Ακιντζί: Εμμένει στα περί «αχρείαστων πολέμων» – Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε
Παρεξηγήθηκαν οι αναφορές του σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία δήλωσε σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί, μετά τις έντονες αντιδράσεις και τα πυρά που δέχθηκε ακόμη και από τον ίδιο το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει και στο ψευδοκράτος.
Σε παρερμηνεία των αναφορών του απέδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί το θόρυβο που ξεσήκωσε σε κατεχόμενα και Τουρκία, η ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη βόρειο Συρία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σε ανάρτηση που έκανε το Σάββατο το βράδυ, ανέφερε ότι στην ούτω καλούμενη επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” της Τουρκίας στην Συρία δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας προεξάρχοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της τουρκοκυπριακής δεξιάς στα κατεχόμενα.

Μετά τον θόρυβο ο κ. Ακιντζί αρχικά μετέτρεψε τη δημοσίευση σε ιδιωτική, ενώ σήμερα έσπευσε να δώσει διευκρινήσεις για το τι εννοούσε.

«Δεν εννοώ να αρχίσει ο διάλογος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά ένας διάλογος μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι διπλωματικές επαφές. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία. Το μήνυμα μου παρεξηγήθηκε λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης» είπε.

Πάντως η δεξιά στα κατεχόμενα συνεχίζει τις επιθέσεις στον Μουσταφά Ακιντζί, επιχειρώντας να αποκομίσει οφέλη ενόψει και των λεγόμενων προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Απριλίου. Ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έχει επηρεαστεί από περιθωριακές ομάδες, οι οποίες τάσσονται της Τουρκίας.

Ο Ερσίν Τατάρ συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένετο να συζητηθούν και ενδεχόμενοι τρόποι οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απομάκρυνση του Μουσταφά Ακιντζί από την ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος.

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Παρασκευή 17/04 στις 9μμ

Avatar photo

Published

on

Σε μια περίοδο όπου οι καταγγελίες πολλαπλασιάζονται, τα «τεκμήρια» αμφισβητούνται και η αλήθεια μοιάζει να χάνεται μέσα σε καθυστερήσεις και αντιπαραθέσεις, η εκπομπή «Απλή Πραγματικότητα» επιστρέφει για να ξεχωρίσει την ουσία από τον θόρυβο.

Ο Πέτρος Φανάρης φιλοξενεί τον οικονομικό αναλυτή Παναγιώτη Σαββίδη και ανοίγουν τα πιο καυτά ζητήματα της επικαιρότητας:

▪️ Καταγγελίες: ουσία ή κατασκευή; Το κρίσιμο ερώτημα για τα «τεκμήρια»
▪️ Η χώρα της ατέρμονης διερεύνησης — καθυστερήσεις και απαντήσεις που δεν έρχονται
▪️ Υπόθεση Παπαδάκη: τι δείχνει ο έλεγχος των κινητών και ποιος λέει την αλήθεια
▪️ Η παρέμβαση Αλέξη Μαύρου: γιατί το σύστημα απέτυχε να ελέγξει άμεσα την αυθεντικότητα
▪️ Ο «όγκος» των μηνυμάτων και η υπόθεση Σάντυ — το περιεχόμενο ή τα τεκμήρια έχουν σημασία;
▪️ Black Cube: όταν τα συμπεράσματα γεννούν νέα ερωτήματα
▪️ Εκποιήσεις: κοινωνική κρίση ή αφήγημα περί «στρατηγικών κακοπληρωτών»;
▪️ Επιδόματα και έκθεση Γενικού Ελεγκτή: σοβαρές τρύπες ελέγχου και ευθύνες
▪️ Αφθώδης πυρετός: όταν η θεωρία καταρρέει μπροστά στην πράξη

Μια συζήτηση με καθαρές κουβέντες, πραγματικά δεδομένα και ερωτήματα που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

👉 «Απλή Πραγματικότητα» στο Vouli TV

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 17/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι προκλήσεις της καθημερινότητας και τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Λευκωσίας αναδείχθηκαν μέσα από την εκπομπή «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει έναν ζωντανό διάλογο για τις ανάγκες της πόλης και τις μελλοντικές της κατευθύνσεις.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λευκωσία:
Έλενα Κούσιου (ΔΗΣΥ), Μαριλένα Τριμιθιώτη (ΑΚΕΛ), Άντρη Διονυσίου (ΕΛΑΜ) και Γιάννος Οικονόμου (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών).

• Το κυκλοφοριακό ξεχώρισε ως ένα από τα πιο έντονα προβλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην απουσία επαρκών υποδομών και οργανωμένων δημόσιων συγκοινωνιών, που καθιστούν δύσκολες τις μετακινήσεις στην πόλη.
• Το στεγαστικό ζήτημα απασχόλησε εκτενώς τη συζήτηση, με αναφορά τόσο στις προτεινόμενες λύσεις των κομμάτων όσο και στις έννοιες της κοινωνικής και προσιτής στέγασης.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής συνεχίζουν να πιέζουν τα νοικοκυριά, με τους υποψηφίους να καταθέτουν εισηγήσεις για μέτρα ανακούφισης των πολιτών.
• Το μεταναστευτικό τέθηκε στο τραπέζι, σε συνάρτηση με το φαινόμενο της γκετοποίησης στο κέντρο της πόλης, με τους υποψηφίους να εκφράζουν προβληματισμούς για τη διαχείριση των ροών, τις κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και να προτείνουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και επανένταξη των περιοχών αυτών στον αστικό ιστό.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις προσεγγίσεις τους για κάθε θέμα, αναδεικνύοντας τόσο τις διαφορές όσο και την κοινή παραδοχή ότι απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Η συζήτηση κατέδειξε τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά και την ανάγκη για συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Άμεση Δημοκρατία», Παρασκευή 17/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Αλεξία Σακαδάκη, Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
▪️ Μάριος Χογλαστός, Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού με την Άμεση Δημοκρατία

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε καυτές θεματικές που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών:

🟢 Κοινωνική Δικαιοσύνη
👉 «Μιλάτε και οι δύο για κοινωνική δικαιοσύνη. Πείτε μας ένα μέτρο που εφαρμόζεται σε 3 μήνες — όχι θεωρία.»

🌱 Περιβάλλον & Ευημερία Ζώων
👉 «Πόσο έτοιμοι είστε να συγκρουστείτε με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για το περιβάλλον;»

🏠 Στεγαστικό
👉 «Σήμερα ένας νέος δεν μπορεί να νοικιάσει. Ποιο είναι το πρώτο μέτρο που θα ρίξει τα ενοίκια;»

⚖️ Διαφθορά – Πρακτική Αντιμετώπιση
👉 «Ποιον μηχανισμό φέρνετε που θα στείλει κόσμο φυλακή;»

👩‍🎓 Στήριξη Νέων
👉 «Γιατί να μείνει ένας νέος στην Κύπρο; Πείτε έναν λόγο που θα τον πείσει.»

Με αυστηρό χρόνο, άμεσες ερωτήσεις και χωρίς «ναι μεν αλλά», το The Duel φέρνει στο προσκήνιο καθαρές θέσεις και πραγματικό διάλογο.

⚔️ DUEL: Οικολόγοι vs Άμεση Δημοκρατία

📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική σύγκρουση όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia