Συζήτηση θεμάτων εγγραφέντων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου
1. Η διεκδίκηση της γης στην οποία έχουν ανεγερθεί συνοικισμοί στέγασης προσφύγων, καθώς και η διεκδίκηση αποζημιώσεων και άλλων ωφελημάτων από τους Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες της γης και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσφυγικού κόσμου.
2. Η καθίζηση του εδάφους σε περιοχή του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Περβολιών και η πρόκληση μεγάλων ζημιών στις κατοικίες των προσφύγων.
——————————————————————————————————–
Σημ.: Στη συνεδρίαση κλήθηκαν ναπαραστούν
-Για το Β1 θέμα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπρόσωποι της ΥπηρεσίαςΔιαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του ίδιου υπουργείου, του Υπουργείου Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δρομολιαξιάς-Μενεού, ο Κοινοτάρχης Δρομολαξιάς, ο Κοινοτάρχης Πολεμιδιών,ο Κοινοτάρχης και Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Τίμηςκαι ο Πρόεδρος και Μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ).
-Για το Β2 θέμα εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως του ίδιου υπουργείου, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Δημοσίων Έργων του ίδιου υπουργείου, του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησηςτου ΥπουργείουΓεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,τηςΕπαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, ο Πρόεδρος και Μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ) και εκπρόσωποι ομάδας επηρεαζομένων.

Vouli TV