Connect with us

VOULI REPORT

Επιτροπή Παιδείας 14 07 2021 Αγορά Εργασίας

Avatar photo

Published

on

Σύγκρουση για τους Εκπαιδευτικούς Αγοράς Εργασίας

Σε πορεία σύγκρουσης με το Υπουργείο Παιδείας η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής λόγω των εκπαιδευτικών που απασχολούνται με το καθεστώς της Αγοράς Εργασίας. Βουλευτές κατηγόρησαν το Υπουργείο για κοροϊδία των εκπαιδευτικών και της Βουλής ενώ αποφάσισαν να απευθύνουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιστολή προς Αναστασιάδη

Καθαρές απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητούν τα μέλη της επιτροπής Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται κυρίως σε απογευματινά σχολεία υπό το καθεστώς της Αγοράς Εργασίας Στη σημερινή συνεδρία οι βουλευτές άκουσαν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και αποφάσισαν να απευθυνθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ερωτήματα για τις προθέσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των εκπαιδευτικών αυτών. Κυρίως επιχειρούν να διαπιστώσουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για επαναφορά των εκπαιδευτικών αυτών σε καθεστώς Μισθωτής Εργασίας.

Ζητούν επαναφορά καθεστώτος Μισθωτής Εργασίας

Ολες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς του καθεστώτος Μισθωτής Απασχόλησης και κατακεραύνωσε το καθεστώς Αγοράς Εργασίας τονίζοντας ότι δεν έχει θέση στην εκπαίδευση.Απέρριψαν θέσεις του Υπουργείου για αύξηση του κόστους για το κράτος τονίζοντας ότι έχουν υποβάλει πρόταση για μείωση των απολαβών τους ώστε να καλυφθούν οι κοινωνικές ασφαλίσεις που θα κληθεί να καταβάλει το κράτος.Απέρριψαν επίσης τις ανησυχίες για μονιμοποίηση τους σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς απασχόλησης σε Μισθωτής Εργασίας.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς μίλησε για “περιπαίξιμο” των εκπαιδευτικών και των βουλευτών ενώ ο Χρίστος Χριστοφίδης κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι θέτει εμπόδια στην προσπάθεια στέλνοντας ως εκπροσώπους του στην επιτροπή τεχνοκράτες και όχι εκφραστές της πολιτικής του Υπουργείου. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα πρόσθεσε το ΑΚΕΛ θα αντιμετωπίσει ανάλογα όλα τα νομοσχέδια που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας Ζήτησε επίσης στοιχεία από την έρευνα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των εκπαιδευτικών αυτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βουλευτής Του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ο οποίος προειδοποίησε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα βρει απέναντι του και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του. Επισήμανε ότι το καθεστώς Αγοράς Εργασίας υιοθετήθηκε το 2013 υπό τις τότε συνθήκες της οικονομίας , ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα θα έπρεπε να έχει επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς.Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Ανδρέας Τρυφωνίδης πρόσθεσε το ενδεχόμενο της εσκεμμένης καθυστέρησης με στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων παράνομων φροντιστηρίων

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και ο ΔΗΣΥ Υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κάρουλας επισημαίνοντας ότι το κόμμα του με βάση την έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Παιδείας θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για μετατροπή σε μισθωτούς όσων εκπαιδευτικών γίνεται . Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε διάλογο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης επισήμανε ότι η μονιμότητα πρέπει να αποφευχθεί διότι όπως είπε επιφέρει κόστος στους φορολογούμενους ενώ στερεί κίνητρα από όσους επιθυμούν να αποδώσουν

Διαφωνούν για το κόστος

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων διαβεβαίωσαν ότι οι προτάσεις των εκπαιδευτικών δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και εξέφρασε ανησυχία για αντίστροφη πορεία των πραγμάτων . Τόσο η εκπρόσωπος των εργαζομένων όσο και η πρόεδρος της ΠΟΕΔ κατήγγειλαν ότι το Υπουργείο καλύπτει ανάγκες απογευματινών σχολείων με μόνιμους εκπαιδευτικούς . Επικαλέστηκαν το παράδειγμα του προγράμματος ΔΡΑΣΕ και τα μουσικά σχολεία όπου σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους απασχολούνται 28 μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε απογευματινές ώρες

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας επέμεινε ότι η εργοδότηση των εκπαιδευτικών αυτών υπό το καθεστώς μισθωτής εργασίας ενδέχεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να τους καταστήσει εργαζόμενους αορίστου χρόνου.Επισήμανε ότι για φέτος έχουν προκηρυχθεί τα προγράμματα με βάση το καθεστώς Αγοράς Εργασίας για τους εκπαιδευτικούς και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράλληλου διαλόγου με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία.

 


 

VOULI REPORT

Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:

Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑‍🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV

 

Continue Reading

LIVE

Vouli Report — Αλεξάνδρα Ατττάλιδου | Πέμπτη 18/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου — βουλεύτρια του VOLT — τοποθετείται χωρίς περιστροφές για τα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής και της κοινωνίας:
Συζητάμε:
• 🏛️ Διαφθορά & σαθρά θεμέλια: Αναλύει πώς το σύστημα υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
• 🔥 Καταστροφικές πυρκαγιές: Σχολιάζει την έλλειψη ανάληψης ευθυνών και τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές.
• 👤 Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επικεντρώνεται στην επικοινωνία αντί στην ουσία, με προεκλογική λογική από την αρχή της θητείας.
• 💍 Σύμφωνο συμβίωσης: Σημειώνει τις προσπάθειες παραπληροφόρησης που στρεβλώνουν την πραγματικότητα.
• 🛂 Μεταναστευτικό: Επισημαίνει την υποκρισία ορισμένων πολιτικών, κομμάτων και πολιτών για επιλεκτικό ρατσισμό απέναντι σε αιτούντες άσυλο και τονίζει την ανάγκη για δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading

VOULI REPORT

Vouli report – Συνεδρία Ολομέλεια της Βουλής | 17/12 στις 10πμ

Avatar photo

Published

on

📺 Το Vouli Report μεταδίδει σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αντικείμενο τη νομοθετική εργασία:

📝 Ο περί Προϋπολογισμού του 2026 Νόμος του 2025
(Αρ. Φακ. 23.01.066.224-2025)

🔍 Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις και τις αποφάσεις που αφορούν τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2026, ένα νομοσχέδιο κομβικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία.

📡 Ζωντανά μέσα από το Vouli Report
📲 Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρη και άμεση κοινοβουλευτική ενημέρωση.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia