Υπό το φως των ανησυχητικών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος μετέβη σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, από το Αμμάν στη Ραμάλλα για επαφές με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Κόμπος συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών κ. Riad Malki και άλλους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, με τους οποίους συζήτησε την ανάγκη αποφυγής περιφερειακής επιδείνωσης της κρίσης, καθώς και τις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκε στη συζήτηση η πρωτοβουλία για δημιουργία ασφαλούς και βιώσιμου θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο στη Γάζα.

Ανακοινώθηκε, επίσης, σημαντική οικονομική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Παλαιστίνιους και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε εκ νέου τη σταθερή θέση αρχών της Κύπρου για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή για λύση δύο κρατών, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.