Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και παρακολουθείτε Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV

Mας παρακολουθείτε στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

ΕΦΥΓΕ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Tην παραίτησή του υπέβαλε χθες ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Ανδρέας Παράσχος, ύστερα από τον σάλοπου προκλήθηκε από την δημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την περασμένη Κυριακή. Ο Ανδρέας Παράσχος υποστήριξε πως ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, του είχε πει πως είχε αποκομίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων» και υπολόγιζε να κερδίσει περίπου 1 δισ. μέχρι το τέλος της θητείας του το 2023. Oπως είχε αναφέρει στο άρθρο, στην «Καθημερινή», τα χρήματα αυτά τα μετέφερε στις Σεϋχέλλες. Την προηγούμενη Δευτέρα ο Α. Παράσχος διευκρίνισε λέγοντας πως τα όσα ανέφερε βασίστηκαν σε ψιθύρους και φήμες και χθες υπέβαλε την παραίτησή του, καταγγέλλοντας πίεση εκ μέρους των εκδοτών. Επέμεινε ωστόσο στις καταγγελίες του δηλώνοντας πως δεν ασκήθηκε καμία πίεση από τον Κύπριο Πρόεδρο.

 

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ

Μια πρώτη ενημέρωση, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων κάνει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει της άτυπης Πενταμερούς που αναμένεται να συγκληθεί εντός του επόμενου μήνα. Την ίδια ώρα εντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, και λόγω της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είχε χθες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη. Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό ενόψει της απόφασης του Αντόνιο Γκουτέρες να συγκαλέσει την άτυπη πενταμερή διάσκεψη. Η κ. Σπέχαρ είπε ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο και της έκθεσης του ΓΓ για τις καλές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ μετά τη συνάντηση ανέφερε πως οι εργασίες για την οργάνωση της πενταμερούς συνεχίζονται. Δήλωσε επίσης ότι εάν μετά την διάσκεψη για την Κύπρο αρχίσει μια διαδικασία επίσημων διαπραγματεύσεων, μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο των δύο ίσων κρατών με διεθνές στάτους.

 

6 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

28ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Έξι ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω covid 19. Ανάμεσά τους και το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Κύπρο, μία 28χρονη. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων, ανήλθε στους 163. Ανακοινώθηκαν επίσης 227 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 28.124. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται ανέρχονται σε 198, εκ των οποίων οι 59 σε σοβαρή κατάσταση.

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 70% ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

 

Μέτρα στήριξης των ενοικιαστών, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε δίμηνη Αναστολή, της υποχρέωσης καταβολής του 70% του ενοικίου για επαγγελματικές μισθώσεις επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, οι οποίοι τελούν υπό πλήρη αναστολή εργασιών. Το σχέδιο ισχύει για τους μήνες Ιανουάριο  -Φεβρουάριο, ή Φεβρουάριο Μάρτιο σε περιπτώσεις που έχει καταβληθεί ήδη το ενοίκιο Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι, καλύπτονται και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μεν, αλλά δυνάμει του σχετικού Διατάγματος δύναται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με παράδοση κατ’ οίκον είτε με take away. Η διευθέτηση των οφειλών θα γίνει μέχρι το Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μη καταβολή ενοικίων προς το Κράτος και τους Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου από τους ιδιώτες ενοικιαστές ακινήτων για τους μήνες  Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021.

 

 

 

968 εκ. ΓΙΑ ΕΡΓΑ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2027

 

Τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ για την περίοδο 2021–27, παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.  Συνολικά 968 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για έργα ύψους ενός κόμμα 8 δις περιλαμβανομένης και της εθνικής εισφοράς. Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσό που έχει κατανεμηθεί στην Κύπρο για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Σημείωσε ότι μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν, το ποσό είναι κατά 30% αυξημένο από την προηγούμενη, τονίζοντας παράλληλα ότι την περασμένη επταετία η Κύπρος κατάφερε να έχει απορροφητικότητα 100% . Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών αφορά τα κύρια κονδύλια που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη  και την σμίκρυνση των κοινωνικών διαφορών. Έχει γίνει στόχευση είπε που αφορά την έξυπνη επιχειρηματικότητα, την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

ΠΑΤΑΞΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ασάφειες, επαναλήψεις και κενά στο κείμενο του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς διαπιστώνει η Επιτροπή Νομικών της Βουλής. Η Επιτροπή συνέχισε χθες την κατ’ άρθρον συζήτηση,  το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή στις 15 Μαρτίου του 2019. Αναμενόταν να συζητηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης το απέσυρε, αφού έχρηζε μεγάλων αλλαγών.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει εμπλοκή θεσμών και φορέων, που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα και να στρεβλώσει ή να εκτροχιάσει την Αρχή στην προσπάθεια της να εφαρμόσει το σκοπό και τις αρμοδιότητες, για τις οποίες θα συσταθεί. Η Επιτροπή Νομικών έχει ήδη καλέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην ακριβή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της Αρχής κατά της Διαφθοράς, με βάσει τις παρατηρήσεις όλων των αρμοδίων φορέων.

 

 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα το οποίο αναμένεται ότι θα φέρει μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια, και στην Αττική. Ήδη έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα σε διάφορες πολέις της χώρας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.  Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η ραγδαία υποχώρηση του υδράργυρου, με το θερμόμετρο να πέφτει σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας ακόμα και στους μείον 14°C. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και χιονοπτώσεις. Ειδικότερα, με βάση τα τελευταία δεδομένα, φαίνεται πως το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων. Για τη Θεσσαλονίκη, αναμένονται χιονοπτώσεις από το βράδυ της Πέμπτης ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

 

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής, που παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά . Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το αν θα αποπεμφθεί ή όχι ο , Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, και το αποτέλεσμά της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα. Υπέρ της παραπομπής για την κατηγορία της υποκίνησης εξέγερσης, ψήφισαν 232 βουλευτές, ανάμεσά τους και δέκα Ρεπουμπλικάνοι και εναντίον 197 βουλευτές, όλοι  Ρεπουμπλικάνοι. Μοιάζει πάντως απίθανο η παραπομπή αυτή σε δίκη στη Γερουσία να οδηγήσει στην καθαίρεση του Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.

 

 https://youtu.be/2xL7QMXdr3M

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Στη λευκή ισοπαλία έμειναν στο Τσίρειο Στάδιο Απόλλων και Ομόνοια σε εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι δυο ομάδες δεν έθελξαν με την παρουσία τους στο γήπεδο, δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες με αποτέλεσμα να παραμείνει φυσιολογικά το 0-0.
ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-1

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1. Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντε Βινσέτι, ωστόσο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Η ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Λεμεσό ο Απόλλων Century 21 επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας τον Κεραυνό με 72-69. Η Λεμεσιανή ομάδα έφτασε στη νικη με τρίποντο που επιτεύχθηκε από τον Μάρκου στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Απόλλωνας έφθασε τους 26 βαθμούς και είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έναν πίσω από Κεραυνό και Πετρολίνα ΑΕΚ.

 

 

ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 

 

 

Vouli TV