Connect with us

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ιωάννης Κασουλιδης αναχωρεί για Ουάσιγκτον σε ένα ταξίδι που έχει κομβική σημασία για το Κυπριακό.

Avatar photo

Published

on

Στον παρεμβατικό ρόλο που μπορούν να παίξουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στηρίζεται η Λευκωσία προκειμένου να αποδώσουν οι δικές της χειρονομίες προς την τουρκοκυπριακή ηγεσία, οι οποίες στοχεύουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τις επαφές του στις Βρυξέλλες, επιστρέφει Λευκωσία και την Κυριακή αναχωρεί για Ουάσιγκτον σε ένα ταξίδι που έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το Κυπριακό. 

Κατά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες —με Ζοζέπ Μπορέλ και Όλιβερ Βαρχέι— ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις χειρονομίες που έγιναν και θα γίνουν από ελληνοκυπριακής πλευράς στοχεύοντας στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως το είχε ζητήσει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ι. Κασουλίδης τόνισε προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ όσο και προς τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο πως η Λευκωσία αναμένει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσει να φτάσει η νέα προσπάθεια που ανέλαβε, με προώθηση ΜΟΕ, σ’ ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την ελληνοκυπριακή πλευρά τα ΜΟΕ είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αλλαγής του κλίματος για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να επιτύχουν αυτό που ζήτησε ο ΓΓ, δηλαδή να μιλούν την ίδια γλώσσα.

Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Ι. Κασουλίδης στην Ουάσιγκτον εκτιμάται από κυπριακής πλευράς ότι έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να θέσει τις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό και ενώπιον της αμερικανικής κυβέρνησης. Για τη Λευκωσία ο παράγοντας ΗΠΑ παραμένει ιδιαίτερα καθοριστικός, προκειμένου να πιεστεί η τουρκική πλευρά να προβεί σε ανάλογες χειρονομίες με ζητούμενο την εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη συνομιλιών. Ενισχυτικό των προσπαθειών της κυπριακής κυβέρνησης αποτελεί και το γεγονός ότι σε κάποια θέματα, όπως είναι η περίπτωση του αγωγού EastMed, ο Ι. Κασουλίδης έδειξε, με δημόσιες τοποθετήσεις του τόσο πριν όσο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ΥΠΕΞ, να κινείται στην ίδια ευθεία με την προσέγγιση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η πρόσκληση για το ταξίδι στην Ουάσιγκτον δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την αλλαγή στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, όπως κάποιοι κύκλοι στη Λευκωσία επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες, και παρά τις δηλώσεις Ι. Κασουλίδη ότι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης της εξωτερικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης. Όπως είχε γράψει και ο “Φ” τις προηγούμενες ημέρες οι διεργασίες για την επίσκεψη του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και οι Αμερικανοί βρίσκονταν σε επαφή και συντονίζονταν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυπριακή και αμερικανική πλευρά τον περασμένο Δεκέμβρη είχαν καταλήξει και στις ημερομηνίες που ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα επισκεπτόταν την Ουάσιγκτον και θα είχε συνομιλίες με τον Άντονι Μπλίνκεν. Αρχικά, οι δύο πλευρές συζητούσαν για τον Ιανουάριο και τελικά προτάθηκαν 1-2 Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκε και στάλθηκε η πρόσκληση. Μια πρόσκληση την οποία παρέλαβε ο Ν. Χριστοδουλίδης και την παρέδωσε στον Ι. Κασουλίδη.

Επικοινωνία με Σούκρι 

Τα επόμενα βήματα στη στρατηγική διμερή ατζέντα και η στενή συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά ζητήματα συζητήθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, και του Αιγύπτιου ομόλογού του, Σάμεχ Σούκρι, την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, το Υπουργείο αναφέρει στην αγγλική γλώσσα ότι διεξήχθη «πολύ θερμή συζήτηση» μεταξύ του κ. Κασουλίδη και του κ. Σούκρι. «Συζήτησαν τα επόμενα βήματα στη στρατηγική διμερή ατζέντα και τη στενή συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου σε περιφερειακά ζητήματα, περιλαμβανομένης και της τριμερούς πλατφόρμας με την Ελλάδα», προστίθεται.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ EASTMED 

Με κοινή επιστολή που έστειλαν στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν οι ομογενείς βουλευτές στο Κογκρέσο Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για την απόσυρση της διπλωματικής στήριξης προς τον αγωγό EastMed. Οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για μια κίνηση που υπονομεύει την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ έχει αναδείξει τον αγωγό σε ένα έργο «καίριας σημασίας».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «υπονομεύοντας το έργο, η (αμερικανική) κυβέρνηση υπονομεύει τρεις από τους ισχυρότερους συμμάχους μας στην περιοχή: το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τις ελπίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ευημερία. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών της ενέργειας, η οποία υποκινείται από πολλές πολιτικές, γεωγραφικές και οικονομικές δυνάμεις. Μια σημαντική αιτία της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας είναι η έλλειψη φυσικού αερίου. Παρά την ώθηση πολλών δεκαετιών της Ευρώπης προς την πράσινη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η άνοδος των τιμών της ενέργειας έχει ειρωνικά οδηγήσει στην αυξημένη χρήση άνθρακα για την κάλυψη της ζήτησης. Καθώς το φυσικό αέριο είναι μια πιο καθαρή ενεργειακή επιλογή σε σύγκριση με τον άνθρακα, είναι μια κρίσιμη πηγή ενέργειας για τις κυβερνήσεις που επιδιώκουν τη μετάβαση σε πιο πράσινες πηγές ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει αυτό το γεγονός και έχει ανακηρύξει τον αγωγό EastMed “καίριας σημασίας έργο”».

Ο βουλευτής από τη Φλόριντα, Γκας Μπιλιράκης, χαρακτήρισε τις ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν στο θέμα του αγωγού EastMed απαράδεκτες και υποκριτικές, καθώς όπως υπενθύμισε η αμερικανική κυβέρνηση έχει σιωπηλά αποδεχθεί τον αγωγό Nord Stream της Ρωσίας. Μάλιστα στο σημείο αυτό επισήμανε ότι ο εν λόγω αγωγός θα εμβαθύνει περαιτέρω την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Από την πλευρά της, η ομογενής βουλευτής από την Νέα Υόρκη, Νικόλ Μαλλιωτάκης, μίλησε για αποτυχημένη ενεργειακή και εξωτερική πολιτική από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Όπως επισήμανε, «αυτός ο πρόεδρος κοιμάται πάνω στο τιμόνι (της χώρας) και η λήψη των αποφάσεων που λαμβάνει μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

ΠΗΓΗ : philenews

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις βουλευτών για την αποστολή τουρκικών F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου

Avatar photo

Published

on

Αυτή η ανάπτυξη υπονομεύει την κυριαρχία της Κύπρου και θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση των εντάσεων στην περιοχή

Αντιδράσεις προκάλεσε στο αμερικανικό Κογκρέσο η απόφαση της Tουρκίας για ανάπτυξη μαχητικών F-16 στα κατεχόμενα, με παρεμβάσεις μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη και επικεφαλής του κόμματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Γκρέγκορι Μικς ανέφερε ότι “αυτή η ανάπτυξη υπονομεύει την κυριαρχία της Κύπρου και θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση των εντάσεων στην περιοχή”.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ανατρέψει αμέσως την πορεία του” πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από τη Φλόριντα Γκας Μπιλιράκης δήλωσε με ανάρτηση του στο Twitter ότι η ανάπτυξη αυτή αποτελεί «σαφή προσβολή της κυριαρχίας της Κύπρου», «παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας» και «απερίσκεπτη ενέργεια που θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση των εντάσεων και της αστάθειας στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες «είναι απαράδεκτες» και «υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια», καλώντας τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να «αναστρέψει αμέσως πορεία και να αποσύρει αυτή την ανάπτυξη».

Η Δημοκρατική βουλευτής από τη Νεβάδα Ντίνα Τάιτους ανέφερε ότι «καταδικάζει έντονα» την απόφαση της Τουρκίας να αναπτύξει F-16 στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «περιττά εχθρική και οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης».

Επισήμανε ακόμη σε ανάρτησή της ότι αυτό αποτελεί «ακόμη έναν λόγο για τον οποίο η Τουρκία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος» και υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να «απορρίψει την πώληση F-35 στην Άγκυρα ή την άρση των κυρώσεων CAATSA».

KYPE

Continue Reading

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκουτέρες στο NTV: Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού έως το τέλος της θητείας μου

Avatar photo

Published

on

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι, παρότι δεν υπάρχει ακόμη εγγύτητα σε λύση, έχει καταγραφεί θετική πρόοδος και έχουν επανεκκινήσει οι επαφές.

«Μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου θα κάνω ό,τι μπορώ για την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξή του στο NTV, με αφορμή την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Στην συνέντευξή του ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε πως «εργαζόμαστε πολύ εντατικά για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πολύ κοντά, αλλά έχουμε σημειώσει θετική πρόοδο προς τα εμπρός. Έχουμε επανεκκινήσει τις επαφές», ανέφερε.

«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά είμαι αποφασισμένος. Μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου θα κάνω ό,τι μπορώ για την επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Να παραμείνουν μόνιμα ελληνικές φρεγάτες και F-16 στην Κύπρο

Avatar photo

Published

on

Ευκαιρία για μόνιμη συστάθμευση ελληνικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Κύπρο βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός. Επέμεινε στην κριτική για Chevron. “Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες, ερασιτέχνες εφησυχασμένοι υπάρχουν”, σχολίασε.

Τη μόνιμη συστάθμευση των ελληνικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Κύπρο ζήτησε μιλώντας στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Έβαλε έτσι ψηλά το πήχη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και αναγνώρισε ως θετικές κινήσεις τόσο την αποστολή ελληνικών φρεγατών και μαχητικών αεροσκαφών F16 στην Κύπρο, αλλά και τη μεταφορά των Patriot στην Κάρπαθο και τη συμφωνία με τη Βουλγαρία.

Επέμεινε όμως στην κριτική του στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, απαντώντας μάλιστα στις αιχμές Μητσοτάκη για “επαγγελματίες ανησυχούντες”. Ο κ. Σαμαράς σχολίασε ειδικότερα με νόημα: “Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες, ερασιτέχνες εφησυχασμένοι υπάρχουν”.

Επίσης, επέμεινε όσον αφορά στη σύμβαση με τη Chevron θέτοντας ερωτήματα για κίνδυνο υποχώρησης από τα όρια της εθνικής κυριαρχίας σε μία μελλοντική συμφωνία για την ΑΟΖ νοτίως και δυτικά της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ.Σαμαράς εκτίμησε ότι: “Η γεωπολιτική συγκυρία είναι ιδανική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η Κύπρος είναι ευρωπαϊκό έδαφος, το σύνορο της Ευρώπης. Γι αυτό και η μόνιμη συστάθμευση στο νησί ελληνικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη!” 

Εξέφρασε άλλωστε την άποψη ότι: “Γίνεται αντιληπτό από όλους ότι η παλαιά αμυντική αρχιτεκτονική στην περιοχή μας δεν δουλεύει, κι επομένως η συστάθμευση δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αλλά λύση αποδεκτή και από την Αμερική. Για εμάς, όμως, θα είναι μια πολύ  σημαντική εξέλιξη, γιατί θα αποδυνάμωνε στην πράξη τη “γαλάζια πατρίδα” του Ερντογάν.” 

“Αυτονόητες και θετικές κινήσεις- Να μη μείνουν χειρονομίες εντυπωσιασμού”

Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι: “Η αποστολή φρεγατών κι αεροσκαφών στην Κύπρο, οι Patriot στην Κάρπαθο, αλλά και η συμφωνία με τη Βουλγαρία, είναι αυτονόητες και θετικές κινήσεις. Σωστά η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα.” 

Κατηγόρησε, όμως, την κυβέρνηση ότι: “Δεν αντέδρασε στην Κάσο, που – για να μη ξεχνιόμαστε – κείται εγγύτερα από την Κύπρο. Ενώ η τουρκική Νavtex που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, εξακολουθεί να ισχύει”. Σχολίασε δε: Οι κινήσεις επομένως που κάνουμε, δεν πρέπει να εξελιχθούν σε χειρονομίες εντυπωσιασμού. Γιατί πρέπει να έχουμε πολιτική έναντι της Τουρκίας κι όταν θα έχει λήξει ο συναγερμός με το Ιράν. Ενώ για την ώρα απέναντι στην Τουρκία, εκπέμπουμε θολά και κατευναστικά μόνο μηνύματα.” 

Ο κ.Σαμαράς δήλωσε επίσης: “Αποτροπή χρειαζόμαστε έναντι της Τουρκιας που μας απειλεί συνεχώς. Κι οχι έναντι του μακρινού Ιράν που μας απείλησε για 15μέρες” και πρόσθεσε: “Αυτό στην πολιτική δεν ονομάζεται “ανησυχία”. Διορατικότητα ονομάζεται.” 

Εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο κάποιοι νομίζουν. “Η Τουρκία που στέλνει νέο στρατό τώρα στην κατεχόμενη Κύπρο, εξακολουθεί να είναι…φίλη μας;”, διερωτήθηκε μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός.

“Φανταστείτε να ίσχυε σήμερα το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο”

“Διορατικότητα λέγεται όταν το 2004 εγώ τάχθηκα, δίπλα στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κατά του σχεδίου Αναν στην Κύπρο, σε αντίθεση με άλλους γνωστούς, «δήθεν ρεαλιστές». «Χαμένη ευκαιρία» μας έλεγαν. Και μας κατηγορούσαν ως «αδρανείς» και «υπερπατριώτες»”, συνέχισε ο κ.Σαμαράς, αφήνοντας αιχμές για τη στάση τότε του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

“Φανταστείτε λοιπόν να ίσχυε σήμερα το σχέδιο Αναν στην Κύπρο. Το οποίο προέβλεπε εκ περιτροπής Πρόεδρο Δημοκρατίας. Και σήμερα, φανταστείτε να ήταν Τουρκοκύπριος ο Πρόεδρος. Θα μπορούσε η Ελλάδα να στείλει έστω και μισή φρεγάτα εκεί; Καταλαβαίνετε το λάθος του κατευνασμού; πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αποκάλυψε δε ότι: “Το 2013 και το 2014, όταν προχωρούσαμε στα «τρίγωνο» Ελλάδα- Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, πολλές φωνές και μέσα στην παράταξη και στην αντιπολίτευση και στο υπουργείο Εξωτερικών ακόμα, επέμεναν να μη προχωρήσουμε” και πρόσθεσε: “Ασφαλώς δεν τους άκουσα.” 

Ο κ.Σαμαράς επικαλέστηκε ως δείγμα διορατικότητας ότι ο ίδιος από το 2012, ως πρωθυπουργός, δημοπρατούσε τα θαλάσσια οικόπεδα και μιλούσε για εξορύξεις και ενεργειακή αυτάρκεια. “Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, που  στον ΟΗΕ το 2021, δήλωνε ότι είναι “χαμένη υπόθεση ο ορυκτός πλούτος” και ήταν φανατικά υπέρ της πράσινης ενέργειας”, είπε και πρόσθεσε: “ Και σήμερα εσείς, η μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία, μού κάνετε εμένα και μάθημα για τις εξορύξεις; Ημαρτον!” 

“Με τη σύμβαση με Chevron ανοίγει κερκόπορτα για το τουρκολιβυκό”

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι: “Προφανώς και είμαι υπέρ του  να γίνουν και άμεσα εξορύξεις.” Όμως επέμεινε ότι  παράγραφος 3 του άρθρου 30 της σύμβασης με τη  Chevron είναι απαράδεκτη.

“Προφανώς η σύμβαση της Chevron δεν αλλάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ομως εδώ κάτι ψηφίζουμε και κάτι νομοθετούμε με την υπογραφή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως βεβαίως είχαμε νομοθετήσει όλοι μαζί και το 2019 με την Total, πάλι για τα οικόπεδα της Κρήτης. Τότε όμως δεν υπήρχε τέτοια παράγραφος! Τι άλλαξε και φέρατε για πρωτη φορα αυτή τη διατύπωση; Το μόνο καινούργιο έκτοτε είναι το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το παράνομο”, είπε ο κ.Σαμαράς.

“Λέτε λοιπόν ότι θωρακίζετε το Δημόσιο από τις τυχόν απαιτήσεις της ιδιωτικής εταιρείας. Σε ποια περίπτωση; Στην περίπτωση μας λέτε, συμφωνίας της Ελλάδας και “ενός ή περισσοτέρων γειτονικών κρατών” για οριοθέτηση ΑΟΖ.  Ποιά είναι τα «περισσότερα γειτονικά κράτη» περα από τη Λιβύη; Γιατι με την Αίγυπτο δεν υπάρχει εκεί εκκρεμότητα”, συνέχισε και υποστήριξε:

“Με αυτόν τον όρο, ανοίγει η «Κερκόπορτα» για το τουρκολυβικό. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, αυτό υπονοεί η διάταξη… Δεν καταλαβαίνετε ότι εμείς οι ίδιοι φαίνεται να δεχόμαστε ότι  θα μειωθεί η περιοχή που μισθώνουμε;” 

Η απάντηση για τους “επαγγελματίες ανησυχούντες”

Χαρακτήρισε μάλιστα ψέμα ότι η σύμβαση με τη Chevron ακυρώνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο. “Και μετά μου λέτε να μην ανησυχώ…Η ανησυχία μου δεν είναι επιλογή. Είναι πράξη συνείδησης”, είπε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε αιχμηρά:

“Δεν υπάρχουν «επαγγελματίες ανησυχούντες», κύριοι συνάδελφοι. Ερασιτέχνες εφησυχασμένοι υπάρχουν”. 

Ο κ.Σαμαράς μάλιστα προηγούμενως αναρωτήθηκε: “Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός για “επαγγελματίες ανησυχούντες”, τι να εννοεί; Ότι κάποιοι ανησυχούν για οικονομικά οφέλη; Ποιους εννοεί;” 

Σχολίασε ότι: “Τα κυβερνητικά μίντια παραπέμπουν σε εμένα και στον Κώστα Καραμανλή. Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι – ειδικά ο κ. Μητσοτάκης –  κατηγορεί τους δυο πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας και προέδρους της παράταξης, ότι έχουμε ως “επάγγελμα” την έκφραση εθνικών ανησυχιών.” Και πρόσθεσε: “Εάν όμως  έχουν δίκιο τα “παπαγαλάκια” του, τότε το πράγμα αλλάζει. Γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ανησυχεί. Και μένω εδώ…”

Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα δήλωσε ότι οι υποκλοπές “αφορούν και μένα προσωπικά. Και το λέω τώρα που ολοκληρώθηκε η δίκη.” Δεν εξήγησε όμως τι εννοεί.

Πηγή: News247.gr

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia