ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επιτροπή Υγείας | Συνεδρία 27/02/2020 (Δηλώσεις Βουλευτών)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Νομοθετική Εργασία
1. Ο περί Εγγραφής Παροχέων Υπηρεσιών Ασθενοφόρου και
Ασθενοφόρων Οχημάτων.
2. Ο περί Εγγραφής Επαγγελματιών Οστεοπαθητικών και για
Συναφή Θέματα Νόμος του 2018.
Διαβούλευση επί τροπολογιών Βουλευτών σε νομοσχέδια ή προτάσεις
νόμου που θα υποβληθούν στην ολομέλεια του σώματος προς ψήφιση
─ Ο περί Εγγραφής Αισθητικών (Τροποποιητικός) Νόμος του
2019.
Σημ.: Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν-
– Για το Α1 θέμα εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου, του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), του Οργανισμού
Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.
– Για το Α2 θέμα εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμήματος Εργασίας του
ίδιου υπουργείου, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ), του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), του Συνδέσμου Οστεοπαθητικής Κύπρου, του Συμβουλίου Εγγραφής Φυσιοθεραπευτών και Φυσιοθεραπευτηρίων Κύπρου, του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΚΕΧΟΤ) και του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Θύελλα στη Βουλή για τον αφθώδη πυρετό – Κτηνοτρόφοι κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
VOULI REPORT
Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:
Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό: ΕΔΕΚ αποκλείει Νικόλα για πρόεδρο Βουλής
«Αν ο Νικόλας διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής, η ΕΔΕΚ δεν θα τον ψηφίσει», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Νίκος Αναστασίου, σε συνέντευξή του στην «Κ» και στον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι πρόσφατες ενέργειες του ΔΗΚΟ έχουν κλονίσει τις σχέσεις των δύο κομμάτων».
Όσον αφορά τις σχέσεις της ΕΔΕΚ με το ΔΗΚΟ μετά την επίσημη υποψηφιότητα του κ. Αποστόλου, ο κ. Αναστασίου επανέλαβε ότι «οι τελευταίες ενέργειες του ΔΗΚΟ έχουν διαταράξει τις σχέσεις των δύο κομμάτων». Σημείωσε πως «οι γέφυρες μεταξύ ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ έχουν γκρεμιστεί», θυμίζοντας ότι «η ΕΔΕΚ στήριξε τον Σπύρο Κυπριανού για την προεδρία της Δημοκρατίας, στήριξε δύο φορές τον Τάσσο Παπαδόπουλο και υποστηρίξαμε και τον Νικόλα Παπαδόπουλο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η στάση του κ. Αποστόλου δεν με ενόχλησε τόσο όσο η στάση του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος επέφερε πισώπλατη μαχαιριά στην ΕΔΕΚ». Επισήμανε ότι «υπάρχουν πληροφορίες πως οι μεταξύ τους συναντήσεις ξεκίνησαν από το Πάσχα» και συμπλήρωσε ότι «όταν συνεργάζεσαι με ένα κόμμα, τέτοια γεγονότα αποτελούν, επαναλαμβάνω, πισώπλατες μαχαιριές. Σίγουρα θα έρθει η ώρα που ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».
Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση «θα έρθει η ώρα που ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι «καθαρές κουβέντες: αν ο Νικόλας διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής, η ΕΔΕΚ δεν θα τον ψηφίσει». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «οι διαφορές μας δεν επηρεάζουν τη συνεργασία μας είτε στην κυβέρνηση είτε στη Βουλή. Στηρίζουμε ό,τι θεωρούμε σωστό και εκφράζουμε τη διαφωνία μας εκεί που χρειάζεται».
ΠΗΓΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
EKLOGES20264 days agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Behind Politics2 weeks agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record4 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
Off the Record3 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

