Συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη θα έχει σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Η συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ., ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 12 μ.μ., η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επαναλάβει την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών και για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.